Kerüld a veszélyt! Fizesd csomagod érintkezés mentesen előre utalással vagy átvételkor bankkártyával!
Találj ránk itt is!
Az imbusz.hu fent van a FaceBokon is!Az imbusz.hu fent van a Google CégemenAz imbusz.hu fent van a YouTube-on!
Ügyfélszolgálat
Szerszám tanácsadás
munkanapokon
8-16 óráig: 


Telefon:

06-20-3528484 
vagy
írjon nekünk!

3/8 NPT külsőmenetes gömbcsatlakozó 1/2 rendszerhez - Loc-Line - 151804

3/8 NPT külsőmenetes gömbcsatlakozó 1/2 rendszerhez - Loc-Line - 151804
3/8 NPT külsőmenetes gömbcsatlakozó 1/2 rendszerhez - Loc-Line - 151804 3/8 NPT külsőmenetes gömbcsatlakozó 1/2 rendszerhez - Loc-Line - 151804 3/8 NPT külsőmenetes gömbcsatlakozó 1/2 rendszerhez - Loc-Line - 151804 3/8 NPT külsőmenetes gömbcsatlakozó 1/2 rendszerhez - Loc-Line - 151804
Kategóriák: Loc-Line®1/2" Loc-Line rendszerFlexibilis modulos cső és csőrendszerek, minimálkenőkMenetes csatlakozók1/2" menetes csatlakozók3/8" Loc-Line rendszer
Gyártó: Loc-Line®
Cikkszám: 151804
Rövid leírás: Menet méret és típus: 3/8" NPT (D=Ø17-17,4mm), TPI: 3/8-18, Csőkeresztmetszet: d=Ø11,6mm, külső Ø21,6mm, Forma: menetes gömbcsatlakozó, Anyaga: acetál copolimer, Csőhossz: 38mm, Max. üzemi hőmérséklet: 77°C, Nyomás értékek: 20-30PSI (1,3-2Bar)
Készlet információ: Központi raktárról 1 - 3 nap
Fogyasztói ár: 660Ft
Nettó ár: 520Ft
Db: - +     - VAGY -   Kívánság listára
Összehasonlítás
Tegyen még 50,000Ft+Áfa értékben terméket a kosarába és jogosult lesz az ingyenes szállításra!

3/8" NPT külsőmenetes gömbcsatlakozó 1/2" rendszerhez (60°-os szögű kúpos menet TPI:3/8-18) - Loc-Line - 151804

A 3/8" NPT (National Pipe Thread or Taper) külső menetű gömbcsatlakozó az 1/2" Loc-Line rendszer kisebbik méretű menetes csatlakozója. A 60°-os szögű kúpos menet önmagát tömíti, de teflonszalag tovább segítheti a tömítettségét. Az NPT menet főleg amerikában használt menettípus. Ne tévesszen meg senkit az 3/8" megjelölés (ami valójában 9,5 mm) mert ez nem a menet mérete. Az 3/8" NPT külső menet mérhető átmérője a csatlakozó menetének elején kb.: 17mm, a hatszög kulcscsatlakozás tövénél mérve kb.:17,4mm. A belső menet mérete: kb.: 14,7mm (arra az esetre, ha nem álna rendelkezésre még 3/8"-os Loc-Line elem, csak a kiépítési hely furat/menet mérhető). További fontos a menet azonosítását megkönnyítő adat (ha az ellenőrzéshez rendelkezésre áll egy menetfésű) az a menetszám. A3/8” NPT menetszáma 18, azaz 1” (col vagy inch) hosszúságú menet 18 menetet tartalmaz. Jelölése: TPI (Thread per inch). A Loc-Line menetes csatlakozói jobbmenetesek. Az 3/8"-os gömbcsatlakozó 3/4" méretű (19,05mm) villáskulccsal oldható/meghúzható, de tökéletes megoldás az állítható villáskulcs vagy legrosszabb esetben egy kis méretű csőfogó is. Alkalmazása a közepes folyadék/kenőanyag vagy levegő áramlást igénylő gépek, berendezések hűtési/kenési vagy lefúvatási feladatára használt csőrendszer induló csatlakozója. A gömbcsatlakozók fontos induló elemei a Loc-Line rendszereknek hiszen ezek segítik a csőcsatlakozást, hogy ezt a kíváló flexibilitású rendszert tudjuk használni. A Loc-Line rendszerének különleges gömbszoknya kialakítása az, mely lehetővé teszi, hogy kézzel állítható tetszőlegesen a cső és fúvóka pozíció, így az irány beállítható tetszés szerint. Ennek a különleges és a Loc-Line által elsőként kifejlesztett gömbszoknya rendszernek köszönhető a termék további számtalan előnye, melyek a teljesség igénye nélkül a következők:

 • A hajlítások nem csökkentik a cső belső keresztmetszetét, így állandó a folyadék/gáz áramlási ellenállása és nem okoz anyagfáradást, csőrendszer törést, szemben a hagyományos rézcsövekhez képest.
 • A Loc-Line csőrendszer alaptermékei acetal copolimerből készülnek, melyek elektromosan szigetelnek, így használatuk ideális szikraforgácsoló gépekhez.
 • A fúvóka vagy csőrendszer pozícionálása egyszerűen és visszarúgózás nélkül megvalósítható akár kézzel igazítva és megmarad a kívánt helyzetben, így például a gép vibrációja nem okozza az elemek elmozdulását.
 • Az 1/2 rendszert alacsony nyomásra fejlesztették (20-30 PSI = kb. 1,3-2bar) mely függ a cső hosszától, a hajlítások szögétől, a különböző fúvókák/szórófejek és egyéb kiegészítők fajtájától/jellegétől és a szállított anyag konzisztenciájától is. Ez ettől eltérő főleg magasabb nyomásértékek használatához helyi körülmények közötti tesztelés ajánlott!
 • Az elemek anyaga és kialakítása olyan, hogy nem sérti meg a dolgozó kezét, így használata megfelelően betartott üzemi körülmények között biztonságos!

A Loc-Line acetál copolimerből készült elemei az alábbi jellemző anyagok szállítására ajánlott: aceton, alkoholok, etanol, benzin, lakkbenzin, olajok, zsírok, kenőanyagok, nátriumhidroxid, közönséges mosó vegyszerek, víz és levegő maximum 77 °C hőmérsékletig.

A Loc-Line acetál copolimerből készült elemei nem használhatók: savak, ammónium hidroxid, erős lúgok, Hypochlorit ion oldat, Nátriumhypochlorite továbbítására, szállítására. Ezek némelyikére a saválló rendszer elemei nyújthatnak megoldást!

További elterjedt szerszámnevek: 3/8"-os külső menetes gömbcsatlakozó, 3/8-os külső menetű csatlakozó 17-17,4mm NPT menetes csatlakozó, 3/8" kúpos menetes csatlakozó, 3/8 NPT gömbcsatlakozó, 3/8" NPT Connector.

A termék jellemzői és tulajdonságai:

 • Méret: 3/8" NPT (menet átmérő kb: 17mm-17,4mm)
 • Forma: külsőmenetes (km.) gömbcsatlakozó,
 • Anyaga: acetál copolimer,
 • Hossz: 38mm,
 • Oldáshoz/megfeszítéshez használható kulcs mérete: 3/4" (19,05mm)
 • Olvadáspont: 165 °C,
 • Max. üzemi hőmérséklet: 77 °C,
 • Nyomás és átfolyási értékek: 20-30 PSI (kb. 1,3-2bar) 2170l/h,
 • Gyártó: Loc-Line,
 • Cikkszám (rendelési más néven katalógus szám): 151804.

Felhasználási terület:

3/8" NPT belső menetbe csatlakoztatható 3/8" NPT külső menetű gömbcsatlakozó, mely biztosítja az ANSI szabványú menetcsatlakozásoknál a tömítettséget és a Loc-Line elemek csatlakoztathatóságát a gömbvéghez. Így lesz tökéletes választás a közepes hűtőfolyadék/kenőanyag-áramlást igénylő folyamatok, gépek és megmunkálási folyamatelemek hűtésére/kenésére, továbbá kis és könnyű forgácsanyagok pontos lefúvatására használt csőrendszer induló elemeként. A 1/2-es rendszert előszerettel használják az élelmiszeriparban és sütőiparban is pépes anyagok szállítására (pl: sütikrém, lekvár stb.)

Tipp: az 3/8" NPT menetű gömbcsatlakozó nem kompatibilis az 3/8" BSPT menettel, de összeerőltethető ezért, ha nem biztos benne, hogy milyen az induló belső menet típusa, inkább rendeljen az 3/8" BSPT csatlakozóból is! A Loc-Line 3/8" NPT gömbcsatlakozó legtöbbször narancssárga színű és a gömb tövében jelzi, hogy NPT vagy BSPT menetes!

További alkatrészekből, szórófejekből, záró csapokból, menetes csatlakozókból, fittingekből és ezek készleteiből is rendkívül széles a választék áruházunkban. Nézzen szét további termékeink közt is!

Egyedi igényre külön rendelésre, de csak nagyobb kiszerelési egységben fekete és szürke színben is rendelhető!

A kép illusztráció! A szerszám kinézete a valóságban kis mértékben eltér!

Loc-Line® Fleximodul csőrendszer általános felhasználási területei és bemutatása videó elérése

Loc-Line® Fleximodul csőrendszer általános felhasználási területei és bemutatása

Az imbusz.hu fent van a YouTube-on!

A Loc-Line termékeiről tájékozódhat még a locline.hu oldalon is és onnan letöltheti a Loc-Line katalógust és árlistát is! Még több Loc-Line videó a termékről szintén partneroldalunkon.

Méretek
Méret 3/8" NPT TPI:3/8-18
Hosszúsága 38 mm
Szerszám anyaga
Anyaga acetál copolimer
Prémium szerszám webáruház! - IMBUSZ.HU Copyright © 2013 - 2022 KI A SZABADBA KFT. Minden jog fenntartva.
 

Várj még!

Nem találtad meg amit keresel?

Rengeteg partnerünk és ügyfelük mást keres, mint amit webshopunkban megtalál. Spórolj TE is időt és bízd ránk szerszámigényed beszerzését! Hívj minket!:

+36-20-352-8484

Vagy írj nekünk:

OK, Felteszem a kérdésem

Próbálunk segíteni.

A gombra nyomva 30 napig nem jelenik meg újra az üzenet!

 

Várj még!

Úgy látjuk nem üres a kosarad!

Néhány ügyfelük bizonytalan vagy más szerszámot is keres, mint amit megtalált. Spórolj TE is időt, kérdezz tőlünk és bízd ránk további szerszámigényed beszerzését! Hívj minket!:

+36-20-352-8484

Vagy írj nekünk:

OK, Felteszem a kérdésem

Próbálunk segíteni.

A gombra nyomva 30 napig nem jelenik meg újra az üzenet!